Saps la diferència entre: xampú sòlid i sabó a la pastilla?


De vegades hi ha un embolic considerable, ja que tots dos els percebem com sabó, perquè netegen, tots dos són sòlids, però el preu és molt diferent, Per què serà?

Va, que t'ho explico i et trec de dubtes.

Primer els sabons en pastilla (sòlids):


Aquests sabons estan fets amb el mètode tradicional de saponificació en fred, una mica com es feia tradicionalment a les cases: amb un calder, es barrejava aigua + sosa càustica i greix i es feien sabons per netejar la roba o almenys les meves àvies ho feien així.

Els sabons naturals en pastilla, són una mica això, però sense temperatures altes, en un laboratori i amb olis vegetals de molt alta qualitat, en el nostre cas amb oli vegetals i essencials ecològics de primera pressió en fred.

Aquests sabons tenen un procés laboriós i es converteixen en sabons cosmètics després d'un determinat temps de curació i una revisió exhaustiva. I després de passar els requisits sanitaris i justificar-ne la seguretat, es poden comercialitzar com a cosmètic.

En resum: els sabons naturals en pastilla són sabons fets amb olis vegetals + sosa + aigua + olis essencials a poca temperatura. Mitjançant el procés de “saponificació”. (Es crea sabó de zero)


Els xampús sòlids.


Són productes molt diferents dels sabons naturals en pastilla, ja que no es produeixen per saponificació.

L'escuma i la neteja s'originen gràcies als tensoactius, unes substàncies que tenen com a principal propietat netejar i desgreixar.

Quan creem un sabó amb tensoactius, en aquest cas, un xampú sòlid, és molt important la combinació dels ingredients perquè el cabell quedi net i el cuir cabellut equilibrat.

Normalment, als sabons amb tensoactius se'ls anomena syndets, “sabó sense sabó”, ja que només es considera sabó si procedeix de la saponificació.

Per tant, el procés d'elaboració és molt diferent del dels sabons en pastilla, perquè un és mitjançant una reacció química natural on es genera el sabó, com és la saponificació, i l'altre és mitjançant la combinació de diferents ingredients perquè la seva fi sigui la neteja, de manera que el preu és molt més alt.

Espero que us hagi aclarit conceptes.

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana