EXTRACTE ECOLÒGIC DE CALÈNDULA

INFORMACIÓ BOTÀNICA:

La Calèndula és una planta anual originària del sud d'Europa, encara que avui dia es cultiva a moltes parts del món.

El seu nom científic és Calendula officinalis i pertany a la família Asteraceae.

Aquesta planta pot créixer fins a una alçada de 30-60 cm i té fulles verdes brillants i dentades. Produeix flors grans i cridaneres de color groc o taronja que floreixen des de la primavera fins a la tardor.

La Calèndula és una planta molt apreciada per les seves propietats medicinals. S'utilitza per tractar diverses malalties, com ara la inflamació, les cremades, les ferides, les picades d'insectes i els problemes de la pell en general. També s'utilitza en productes de cura personal, com cremes i locions, per les seves propietats hidratants i suavitzants.

L'extracte ecològic de Calèndula s'obté a partir de les flors de la planta i s'utilitza en la producció de productes cosmètics i farmacèutics per les seves propietats antiinflamatòries, cicatritzants i calmants. És una alternativa natural i respectuosa amb el medi ambient als productes químics sintètics.

PRINCIPIS ACTIUS:

  1. Flavonoides: tenen propietats antioxidants que protegeixen la pell dels radicals lliures i ajuden a reduir la inflamació.

  2. Carotenoides : responsables del color de les flors de la Calèndula i amb propietats antioxidants.

  3. Àcids grassos: la Calèndula conté àcids grassos insaturats com l'àcid linoleic, que ajuden a mantenir la pell hidratada i suau.

  4. Triterpens: tenen propietats antiinflamatòries, cicatritzants i antioxidants que ajuden a millorar l'aparença de la pell.

  5. Polisacàrids: amb propietats hidratants, ajuden a mantenir la pell suau i flexible.

PROPIETATS COSMÈTIQUES:

La Calèndula és un ingredient popular en productes cosmètics a causa de les seves nombroses propietats beneficioses per a la pell. Algunes de les seves propietats cosmètiques són:

  1. Antiinflamatori: la Calèndula té propietats antiinflamatòries que ajuden a reduir la inflamació i les vermellors a la pell. És especialment útil per a la pell sensible o irritada.

  2. Cicatritzant : la Calèndula accelera la cicatrització de ferides ja repara la pell danyada. És un ingredient ideal per tractar cremades, talls o ferides.

  3. Hidratant : els polisacàrids presents a la Calèndula ajuden a mantenir la pell hidratada i suau.

  4. Antioxidant: la Calèndula conté flavonoides i carotenoides, que tenen propietats antioxidants. Protegeixen la pell dels radicals lliures i del dany ambiental.

  5. Calmant: la Calèndula té propietats calmants i suavitzants que alleugen la pell irritada i sensible. És ideal per calmar la pell després de l'exposició al sol o després de la depilació.

REFERÈNCIES CIENTÍFIQUES:

  1. Akhtar, N., & Zaman, LA SEVA (2011). Calendula extract: effects on mechanical parameters of human skin. Acta Poloniae Pharmaceutica, 68(5), 693-701.

  2. Della Loggia, R., & Tubaro, A. (1994). Effects of some natural extracts on carrageenan-induced swelling of rat paw. Fitoteràpia, 65(2), 141-144.

  3. Preethi, KC, & Kuttan, R. (2009). Wound healing activity of flower extract of Calendula officinalis. Journal of basic and clinical physiology and pharmacology, 20(1), 73-79.

  4. Preethi, KC, & Kuttan, R. (2011). Antiinflammatory activity of flower extract of Calendula officinalis Linn. and its possible mechanism of action. Indian Journal of Experimental Biology, 49(2), 138-143.

  5. Süntar, I., Akkol, EK, Yilmazer, D., Baykal, T., Kılıç, YH, & Yesilada, E. (2011). Investigations on the in vivo wound healing potencial of Hypericum perforatum L. Journal of ethnopharmacology, 134(3), 878-886.

  6. Zitterl-Eglseer, K., Insulsa, S., Jurenitsch, J., Schubert-Zsilavecz, M., & Della Loggia, R. (1997). Topical antiinflammatory activity of Calendula officinalis extracts: animal and human studies. Planta Medica, 63(03), 223-227.

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana