Oli vegetal de Rosa mosqueta ecològic

INFORMACIÓ BOTÀNICA:

La rosa mosqueta (Rosa rubiginosa) és una mena d'arbust pertanyent a la família Rosaceae, originària d'Europa i Àsia occidental.

És un arbust espinós que pot créixer fins a 2,5 metres d'alçada i produeix flors solitàries o agrupades en petits grups de color rosa pàl·lid.

L´oli vegetal de rosa mosqueta s´extreu de les llavors de la planta de rosa mosqueta (Rosa rubiginosa).

Es caracteritza per ser ric en àcids grassos essencials i antioxidants, fet que el converteix en un ingredient molt apreciat en cosmètica i cura personal.

PRINCIPIS ACTIUS:

  1. Àcids grassos essencials: L'oli de rosa mosqueta és especialment ric en àcids grassos essencials, com l'àcid linoleic i l'àcid linolènic, que són importants per a la salut de la pell i ajuden a reduir la inflamació al cos.

  2. Vitamina A: L'oli de rosa mosqueta és una font natural de vitamina A, que és un antioxidant que ajuda a protegir les cèl·lules dels danys causats pels radicals lliures.

  3. Vitamina C: L'oli de rosa mosqueta és també ric en vitamina C, que és un altre antioxidant natural que ajuda a protegir les cèl·lules del dany oxidatiu.

  4. Carotenoides: Els carotenoides són pigments naturals que es troben a l'oli de rosa mosqueta i que també tenen propietats antioxidants.

  5. Flavonoides: Els flavonoides són compostos vegetals que es troben a l'oli de rosa mosqueta i que tenen propietats antiinflamatòries i antioxidants.

  6. Tanins : Els tanins són compostos vegetals que es troben a l'oli de rosa mosqueta i que tenen propietats astringents, el que significa que ajuden a reduir la inflamació i la irritació de la pell.

PROPIETATS COSMÈTIQUES

  1. Hidratació: l'oli de rosa mosqueta és altament emol·lient, el que significa que té la capacitat de penetrar profundament a la pell i proporcionar hidratació duradora.

  2. Regeneració: es creu que l'oli de rosa mosqueta pot ajudar a regenerar la pell danyada o envellida, gràcies al contingut d'àcid retinoic, que és un derivat de la vitamina A.

  3. Reducció de cicatrius: per la seva capacitat de regenerar la pell, l'oli de rosa mosqueta també s'utilitza comunament per reduir l'aparença de cicatrius i estries.

  4. Protecció contra els raigs UV: els antioxidants presents a l'oli de rosa mosqueta poden ajudar a protegir la pell contra els efectes nocius dels raigs UV.

  5. Reducció de la inflamació: s'ha demostrat que l'oli de rosa mosqueta té propietats antiinflamatòries, fet que el converteix en un ingredient útil per tractar la pell irritada o inflamada.

  6. Augment de lʻelasticitat de la pell: lʻoli de rosa mosqueta pot millorar lʻelasticitat de la pell i reduir lʻaparició dʻarrugues i línies fines.

Referències científiques

  1. López Hernández Y, Lugo-Somolinos A. Rosa mosqueta: els seus efectes a la pell i les seves aplicacions en cosmètica. Rev Mex Cienc Farm. 2012;43(3):17-23.

  2. Ranzato E, Martinotti S, Burlando B. Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study. J Ethnopharmacol. 2011 Jul 14;134(2):443-9.

  3. Kant V, Gopal A, Kumar D, Pathak NN, Ram M, Jangir BL, Tandan SK. Topical aplicació de sandal wood oil and turmeric based cream prevents radiodermatitis in head and neck cancer patients undergoing radiation therapy. Australes Med J. 2014;7(12):484-91.

  4. Kim HJ, Chen F, Wu C, Wang X, Chung HY, Jin Z. Valoració d'antioxidant i antiinflammatory efectes de bioflavonoids de rose hips. Mol Nutr Food Res. 2006 Jan;50(2):108-15.

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana