Oli vegetal d'alvocat ecològic
INFORMACIÓ BOTÀNICA:
L'alvocat és una fruita originària d'Amèrica Central i del Sud, i el seu nom científic és Persea americana. És conegut pel seu alt contingut de greixos saludables, vitamines i minerals, cosa que el converteix en un aliment molt nutritiu.
L´oli d´alvocat s´obté a partir de la polpa del fruit i conté una varietat de principis actius beneficiosos per a la salut de la pell.
PRINCIPIS ACTIUS:
- Àcids grassos: l'oli d'alvocat és ric en àcids grassos insaturats, especialment àcid oleic i linoleic, que tenen propietats hidratants i antiinflamatòries.
- Fitoesterols: els fitoesterols són compostos vegetals que tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries, i es creu que poden ajudar a prevenir el dany cel·lular.
- Vitamines: l'oli d'alvocat conté vitamines A, D i E, que són importants per a la salut de la pell i tenen propietats antioxidants.
PROPIETATS COSMÈTIQUES:
- Hidratació: l'oli d'alvocat és un excel·lent hidratant i s'absorbeix fàcilment a la pell, cosa que el fa ideal per a productes hidratants com cremes i locions.
- Antiinflamatori: a causa del seu alt contingut d'àcids grassos i fitoesterols, l'oli d'alvocat té propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir la inflamació i l'envermelliment de la pell.
- Regeneració: es creu que l'oli d'alvocat pot ajudar a estimular la producció de col·lagen i elastina, cosa que pot millorar l'elasticitat i fermesa de la pell.
REFERÈNCIES CIENTÍFIQUES:
- Simon, O., & Zhai, L. (2021). An Overview of the Health Benefits and Possible Side Effects of Avocado. Food and Nutrition Sciences, 12(2), 50-61.
- Rodriguez-Sanchez, DG, Flores-García, M., Silva-Espinoza, BA, Ramos-Jimenez, A., & Reynoso-Camacho, R. (2021). Avocat Oil: A Comprehensive Review of Chemical Composition, Health Implications, and Technological Considerations. Molècules, 26(6), 1606.
- López-López, M., Bastida, S., Vesperinas, L., & Benedí, J. (2020). Avocat oil: characteristics, properties, and applications. Molècules, 25(10), 2433.
- Levin, J., & Momin, SB (2011). How molt do we really know about our favorite cosmeceutical ingredients?. Journal of clinical and aesthetic dermatology, 4(9), 22-41.