OLI D'AMETLLES DOLÇOS ECOLÒGIC

INFORMACIÓ BOTÀNICA:

Les ametlles dolces són el fruit de l'arbre Prunus dulcis, que pertany a la família Rosaceae.

Aquest arbre és originari d'Àsia Central i es cultiva a moltes parts del món, incloent-hi Espanya, Itàlia, Estats Units i Austràlia.

Les ametlles dolces són molt apreciades pel seu sabor dolç i el seu alt contingut en nutrients, com proteïnes, greixos saludables, fibra, vitamina E, magnesi i calci.

PRINCIPIS ACTIUS:

  1. Àcids grassos monoinsaturats: com l'àcid oleic, que té propietats emol·lients i suavitzants per a la pell i els cabells.

  2. Àcids grassos poliinsaturats : com l'àcid linoleic i l'àcid linolènic, que ajuden a mantenir la barrera de la pell i prevenir la pèrdua d'aigua transepidèrmica.

  3. Vitamina E: és un antioxidant natural que ajuda a protegir la pell contra els radicals lliures i l'envelliment prematur.

  4. Proteïnes i aminoàcids: importants per a la salut del cabell i les ungles.

  5. Fitoesterols: tenen propietats antiinflamatòries i antioxidants, cosa que ajuda a protegir la pell contra el dany causat pels radicals lliures.

  6. Squaleno: un compost orgànic que té propietats emol·lients i antioxidants, i ajuda a hidratar i protegir la pell.

PROPIETATS COSMÈTIQUES:

  1. Hidratant: l'oli d'ametlles dolces és ric en àcids grassos i vitamina E, fet que el converteix en un excel·lent hidratant per a la pell i els cabells.

  2. Suavitzant : la seva textura suau i sedosa ajuda a suavitzar la pell i reduir l'aparença de línies fines i arrugues.

  3. Emol·lient: la seva capacitat per penetrar profundament a la pell el converteix en un magnífic emol·lient, la qual cosa ajuda a mantenir la pell suau i flexible.

  4. Antiinflamatori: l'oli d'ametlles dolces conté fitoesterols que tenen propietats antiinflamatòries, cosa que el converteix en un ingredient útil per reduir la inflamació i la irritació de la pell.

  5. Regenerador: la vitamina E i altres antioxidants presents a l'oli d'ametlles dolces poden ajudar a protegir la pell contra el dany cel·lular i promoure la regeneració cel·lular.

  6. Nutritiu: els àcids grassos essencials i els aminoàcids presents a l'oli d'ametlles dolces poden ajudar a nodrir el cabell i les ungles, promovent la seva salut i creixement.

REFERÈNCIES CIENTÍFIQUES:

  1. "Cosmetic Applications of Oils of the Camellia Family and Other Vegetable Oils" de JM Mérillon i K. Ramawat, publicat al llibre "Bioactive Molecules in Plant Defense: Signaling and Communication in Plants" (2016).

  2. "Effects d'almond i mantell oil a la dieta en gust i de desenvolupament d'aires i llençols" de S. Gulcin Sagdicoglu Celep et al., publicat al "Journal of Cosmetic Science" (2017).

  3. "Evaluació de l'eficàcia de cosmetic producte containing mandle oil i altres naturals extractes d'improvar signes i symptoms de mida en moderats dry skin" de M. El-Domyati et al., publicat al "Journal of Cosmetic Dermatology" (2017 ).

  4. "Evaluació de les molèsties de moda a l'efecte de cream i de formulació de ferm containing almond oil" de S. Saral et al., publicat al "Journal of Cosmetic Dermatology" (2017).

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana