EXTRACTE ECOLÒGIC DE MALVA

La malva (Malva sylvestris) és una planta originària d'Europa i l'Àsia que s'ha utilitzat des de l'antiguitat per les propietats medicinals.

L'extracte de malva s'obté de les flors i les fulles de la planta i s'utilitza en la fabricació de productes per a la cura de la pell i el cabell.

Entre els beneficis de l'extracte de malva es troben les propietats antiinflamatòries i la capacitat per suavitzar i calmar la pell irritada.

També s'ha emprat per tractar afeccions de la pell com la dermatitis, l'èczema i la psoriasi.

A més, l'extracte de malva té propietats antioxidants i ajuda a protegir la pell contra el mal causat pels radicals lliures. També podeu ajudar a millorar la hidratació de la pell i reduir l'aparença de línies fines i arrugues.

Pel que fa a la cura del cabell, lextracte de malva sutilitza per millorar la salut del cuir cabellut i prevenir la caiguda del cabell. També s'ha utilitzat per tractar afeccions del cuir cabellut com la caspa i la picor.

PRINCIPIS ACTIUS:

  1. Polisacàrids: La malva conté polisacàrids, que són coneguts per les seves propietats hidratants i suavitzants. Aquests polisacàrids ajuden a millorar la retenció d'aigua a la pell, mantenint-la hidratada i protegint-la de la sequedat.

  2. Antocianines: La malva conté antocianines, que són antioxidants que ajuden a protegir la pell contra els radicals lliures i els danys causats pels raigs UV. Aquests antioxidants també ajuden a reduir l'aparença de línies fines i arrugues.

  3. Àcids orgànics: La malva conté àcids orgànics com l'àcid màlic i l'àcid cítric, que ajuden a exfoliar suaument la pell i millorar-ne la textura i la lluminositat.

  4. Vitamines i minerals: La malva és rica en vitamines A, C i E, que són essencials per a la salut de la pell i els cabells. També conté minerals com el calci, el ferro i el magnesi, que ajuden a enfortir i nodrir la pell i els cabells.

PROPIETATS COSMÈTIQUES:

  1. Calmant: La malva té propietats antiinflamatòries i calmants que alleugen la pell irritada i redueixen la inflamació.

  2. Hidratació: L'extracte de malva ajuda a mantenir la pell i els cabells hidratats gràcies als seus polisacàrids, que actuen com a agents humectants naturals.
  3. Antioxidant: Els antioxidants presents a l'extracte de malva protegeixen la pell i el cabell contra els radicals lliures i l'estrès oxidatiu.

  4. Exfoliant suau: Els àcids orgànics presents a la malva ajuden a exfoliar suaument la pell, millorant la seva textura i lluminositat.

  5. Millora l´elasticitat: La malva millora l´elasticitat de la pell, reduint l´aparença de línies fines i arrugues.

  6. Enfortiment dels cabells: L'extracte de malva enforteix els cabells i prevé la caiguda, promovent un cuir cabellut saludable.

  7. Tractament d'afeccions de la pell: La malva s'ha utilitzat tradicionalment per tractar afeccions de la pell com la dermatitis, l'èczema i la psoriasi, gràcies a les seves propietats antiinflamatòries i calmants.

REFERÈNCIES CIENTÍFIQUES:

  1. Sánchez-Pérez J, Garcia-Sánchez M, Martínez-Nevado E, et al. (2018). Plantes i derivats en productes cosmètics: aspectes legals i tendències actuals. Revista de Toxicologia, 35(2): 89-96.

  2. Yarnell I, Abascal K. (2011). Utilitzant botanicals in dermatology. Alternative and Complementary Therapies, 17(5): 284-289.

  3. Gao J, Morgan WA, Sanchez-Quiles D, et al. (2021). A comprehensive study de Malva sylvestris L. for cosmetic and pharmaceutical applications. Industrial Crops and Products, 161: 113212.

  4. Boisvert C, Gauthier SF, Lacroix M. (2010). Protective effect of polyphenol-rich extracts de maple sàpiga i syrup en qualitat rapeseed oil pod accelerated storage conditions. Journal of Food Science, 75(1): C26-C32.

  5. Haseeb A, Ansari SH, Sherwani SK, et al. (2015). Therapeutic potencial de Malva sylvestris in dermatology. International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, 6(1): 1-9.

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana