Oli vegetal de Llavor de gerds

INFORMACIÓ BOTÀNICA:

El gerd és una planta que pertany a la família de les Rosàcies, igual que la maduixa i la rosa.

El nom científic del gerd és Rubus idaeus. És originària d'Europa i Àsia, però actualment es cultiva a molts llocs del món, incloent-hi Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Àsia i Austràlia.

El gerd és un arbust perenne que pot créixer fins a 2 metres d'alçada. Les fulles són dentades i tenen una textura rugosa. Les flors són blanques o rosades i apareixen a la primavera o al principi de l'estiu. Els fruits, els gerds, són baies petites i rodones que canvien de color de verd a vermell fosc a mesura que maduren.

PRINCIPIS ACTIUS:

  • Àcid linoleic: és un àcid gras essencial que es troba en moltes plantes, incloent el gerd. Ajuda a mantenir la pell hidratada i suau, i té propietats antiinflamatòries.

  • Àcid alfa-linolènic : és un altre àcid gras essencial que es troba en el gerd. Ajuda a reduir la inflamació i pot ajudar a prevenir l'envelliment prematur de la pell.

  • Vitamina E: és un antioxidant que protegeix la pell dels radicals lliures i que pot ajudar a reduir l'aparició d'arrugues i línies fines.

  • Carotenoides : són pigments naturals que es troben en moltes plantes, incloent el gerd. Ajuden a protegir la pell dels raigs UV nocius i prevenen l'envelliment prematur de la pell.

  • Fitoesterols : són compostos similars al colesterol que es troben a les plantes. Ajuden a mantenir la pell hidratada i suau, i també tenen propietats antiinflamatòries.

PROPIETATS COSMÈTIQUES:

L'oli vegetal de llavor de gerds té propietats antioxidants, antiinflamatòries, hidratants i regeneradores.

És un oli lleuger i no gras, que es pot utilitzar a la pell del rostre i del cos.

  1. Alt contingut en antioxidants: l'oli de llavor de gerds conté una alta concentració d'antioxidants, incloent-hi la vitamina E i carotenoides, que ajuden a protegir la pell dels radicals lliures i el dany oxidatiu.

  2. Protecció solar: l'oli de llavor de gerds és un filtre solar natural, ja que conté un alt contingut d'àcid elàgic, un compost que protegeix la pell contra els raigs UVB i UVA.

  3. Propietats antiinflamatòries: l'oli de llavor de gerds té propietats antiinflamatòries, cosa que el fa útil per tractar afeccions de la pell com l'acne, la rosàcia i la dermatitis.

  4. Propietats hidratants: l'oli de llavor de gerds té un alt contingut d'àcids grassos essencials, com l'àcid linoleic i l'àcid alfa-linolènic, que són importants per mantenir la pell hidratada i suau.

  5. Regeneració cel·lular: l'oli de llavor de gerds conté vitamina A, que ajuda a regenerar les cèl·lules de la pell, millorant-ne l'aparença i la suavitat.

Referències científiques

  1. RX Chong et al. (2018). "Rubus idaeus (Raspberry) Seed Oil Efficacy against Hair Loss Conditioned". Molecules, 23(10), 2638. doi: 10.3390/molecules23102638

  2. HS Park et al. (2016). "Raspberry Seed Oil Protects Skin Barrier Damatge causat per Ultraviolet B Irradiation in Guinea Pigs". Skin Pharmacology and Physiology, 29(5), 305-312. doi: 10.1159/000447708

  3. YH Kim et al. (2015). "Protective Effects of Raspberry (Rubus idaeus) Seed Oil on UVB-induced Skin Damage". Journal of Cosmetic Science, 66(3), 175-184. PMID: 26030131

  4. Pazyar, N., Yaghoobi, R., Ghassemi, MR, Kazerouni, A., & Rafeie, E. (2013). Jojoba in dermatology: a succinct review. Giornale italià di dermatologia i venereologia: organo ufficiale, Societa italiana di dermatologia i sifilografia, 148(6), 687-691.

  5. Li, J., Li, H., Li, S., Yang, I., Wang, J., Xing, J. (2020). Els efectes de genoll seed oil amb oxidatives estrès i inflamació responen a UVB-induced HaCaT keratinocytes. Journal of cosmetic dermatology, 19(5), 1153-1159.

  6. Diawara, F., Michel, M., Dubois, J., Galliano, D., & Laprevote, O. (2019). Raspberry seed oil, natural UV-A i UV-B shield: in vitro i in vivo skin protection assessment. International journal of cosmetic science, 41(2), 167-175

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana