Oli vegetal de jojoba ecològic

INFORMACIÓ BOTÀNICA:

La jojoba (Simmondsia chinensis) és una planta perenne que pertany a la família de les Simmondsiaceae i és originària de les regions àrides d'Amèrica del Nord, especialment dels deserts de Mèxic, Arizona i Califòrnia.

La jojoba és un arbust que pot créixer fins a una alçada de 2 a 5 metres.

Les fulles són perennes, petites i ovalades, i estan cobertes d'una capa fina de pèl que redueix la pèrdua d'aigua.

Les flors són petites, de color groc-verdós i tenen una forma de campana.

La fruita de la jojoba és una càpsula llenyosa i esfèrica que conté llavors grans i olioses, que és la part de la planta que es fa servir per a la producció d'oli de jojoba.

PRINCIPIS ACTIUS:

  1. Èsters d'àcids grassos i alcohols grassos: Són els components principals de l'oli de jojoba i són els responsables de les seves propietats emol·lients i hidratants. Aquests èsters són similars als que es troben a la pell humana, cosa que fa que l'oli de jojoba sigui fàcilment absorbit i ben tolerat per tot tipus de pell, incloent-hi la pell sensible.

  2. Tocoferols (vitamina E): Són antioxidants que ajuden a protegir la pell contra els efectes nocius dels radicals lliures i altres factors ambientals com ara l'exposició al sol i la contaminació. També ajuden a prevenir l'oxidació de l'oli de jojoba, cosa que perllonga la seva vida útil.

  3. Àcid linoleic: És un àcid gras essencial que és important per a la salut de la pell, ja que ajuda a mantenir la barrera de la pell ia retenir la humitat.

  4. Fitoesterols : Són compostos vegetals que tenen propietats antiinflamatòries i antioxidants, i que poden ajudar a reduir la inflamació i l'envermelliment de la pell.

  5. Àcid docosahexaenoic (DHA): És un àcid gras omega-3 que és fonamental per a la salut de la pell i el cabell, ja que ajuda a mantenir la hidratació i l'elasticitat.

  6. Esqualè: És un compost lipídic que es troba naturalment a la pell i que ajuda a mantenir la seva hidratació i suavitat. L'oli de jojoba conté una quantitat significativa d'esqualè, cosa que el fa molt beneficiós per a la pell i el cabell.

PROPIETATS COSMÈTIQUES:

  1. Hidratació: L'oli de jojoba és un excel·lent hidratant que ajuda a suavitzar i nodrir la pell i els cabells sense deixar una sensació greixosa o pesada. És especialment beneficiós per a la pell seca i deshidratada.

  2. Regulació de la producció de sèu: L'oli de jojoba s'assembla al sèu natural de la pell, cosa que el fa eficaç en la regulació de la producció de sèu. Ajuda a equilibrar la pell greixosa ia prevenir l'obstrucció dels porus, i redueix l'aparició de canyelles i punts negres.

  3. Propietats antiinflamatòries: L'oli de jojoba conté compostos antiinflamatoris que poden ajudar a reduir la inflamació i l'envermelliment de la pell. També és beneficiós per tractar afeccions com la dermatitis i la psoriasi.

  4. Propietats antioxidants: Els tocoferols (vitamina E) presents a l'oli de jojoba tenen propietats antioxidants que ajuden a protegir la pell contra els efectes nocius dels radicals lliures i altres factors ambientals com l'exposició al sol i la contaminació.

  5. Textura suau i lleugera: L'oli de jojoba té una textura lleugera i no greixosa que s'absorbeix fàcilment a la pell i als cabells, cosa que el fa ideal per al seu ús com a humectant o oli portador en productes cosmètics.

  6. Efecte calmant L'oli de jojoba és un ingredient suau i calmant que ajuda a alleujar la pell irritada i sensible.

REFERÈNCIES CIENTÍFIQUES:

  1. Meier L, Stange R, Michalsen A, Uehleke B. Clay jojoba oil facial masc per lesionar-skin and mild acne--results of a prospective, observational pilot study. Forsch Komplementmed. 2012;19(2):75-79. doi:10.1159/000338076

  2. Pazyar N, Yaghoobi R, Ghassemi MR, Kazerouni A, Rafeie E, Jamshydian N. Jojoba in dermatology: a succinct review. G Ital Dermatol Venereol. 2013;148(6):687-691.

  3. Habashy RR, Abdel-Naim AB, Khalifa AE, Al-Azizi MM. Anti-inflammatory effects of jojoba liquid wax in models experimental. Pharmacol Res. 2005;51(2):95-105. doi:10.1016/j.phrs.2004.06.002

  4. Gruber JV, Holtz A. Jojoba oil and wax. In: Shahidi F, ed. Bailey's Industrial Oil and Fat Products. Vol 3. John Wiley & Sons, Inc.; 2005:319-348. doi:10.1002/047167849X.bio012

  5. Thring TS, Hili P, Naughton DP. Antioxidant i potencial anti-inflammatory activity of extracts and formulations of white tea, rose, and witch hazel on primary human dermal fibroblast cells. J Inflamm (Lond). 2011;8:27. doi:10.1186/1476-9255-8-27

TRESORS que t'encantaran

Cosmètica natural que et fa brillar des de dins cap a fora

Ingrid Santulana